Week van de RI&E:

Heeft u een eigen onderneming? En herkent u de risico’s in en voor uw bedrijf, maar zijn deze nog niet gemonitord? Lees dan gauw verder!

De week van 21 t/m 25 september staat in de aandacht van de RI&E (risico-inventarisatie en evaluatie). Misschien heeft u er al wel eens over gehoord of juist niet, maar een RI&E is verplicht voor een ondernemer met personeel.

Een RI&E heeft 2 ‘delen’. Het ene deel is een lijst met inventarisatie van alle gezondheids- en veiligheidsrisico’s die binnen uw bedrijf kunnen voorvallen, en daarnaast bestaat het uit een PVA (plan van aanpak, dus de maatregelen). Als deze beide op orde zijn, zouden de risico’s voor uw bedrijf en het personeel verkleind moeten worden.

Als ondernemer weet u als geen ander dat er risico’s zijn. Denk hierbij aan de kans dat u geen klanten werft, er een economische crisis ontstaat die uw bedrijf raakt of dat u minder omzet draait dan u had gedacht. Deze verschillende risico’s horen nu eenmaal bij het ondernemerschap. Zolang alles goed verloopt, zullen er minder problemen ontstaan en kunt u uw boterham verdienen.

Maar wat als er plots een ongeval gebeurt met een personeelslid? Een trap die omvalt die niet gekeurd was? Er klachten komen vanuit medewerkers door te veel of te zwaar werk? Of er brand ontstaat binnen uw bedrijf? Hoe zou u het dan aanpakken? Er kunnen onverwachte kosten bij komen door verzuim of door schade die hierdoor zijn ontstaan. Een RI&E brengt de aanwezige risico’s in kaart met actiepunten voor u; om de hierboven genoemde risico’s te verkleinen, zodat u goed zorgt voor uw medewerkers en daarnaast minder financieel risico loopt.

Heeft u behoefte bij advies of ondersteuning voor het maken van zo’n RI&E? Of wilt u uw verouderde RI&E bijwerken zodat uw RI&E weer up-to-date is? Bel of mail dan naar 0545-820203 / info@tragtergroep.nl om een afspraak te maken!

Wilt u meer weten?