Directeur Hans Tragter is in 2006 begonnen met het onderhouden en keuren van brandblusmiddelen en noodverlichtingsinstallaties. Vanwege de vraag uit de markt voor aanvullende diensten, breidde Hans Tragter het assortiment aan diensten op het gebied van veiligheid uit.

Vijftien jaar later levert Tragter Groep een compleet diensten- en productenpakket aan voor alles wat met beveiliging tegen diefstal, brand of ongeoorloofde toegang te maken heeft. Van risico-inventarisatie tot en met plaatsing en onderhoud van brandblusmiddelen, alarmsystemen, branddetectie, installaties voor camerabewaking, toegangscontrole, noodverlichting, rookmelders en vluchtroutesignalering.

Tragter Groep heeft in het verleden meerdere overnames gedaan: Veneberg Brandbeveiliging, P3 Ommen, T-ISS Dinxperlo brandbeveiliging & opleidingen en Giesen Arbo & Veiligheid.

Vanaf begin april 2021 heeft Tragter Groep Installatiebedrijf Hietbrink overgenomen. Installatiebedrijf Hietbrink is werkzaam in de installatietechniek op het gebied van elektra, gas, water, centrale verwarming, dakbedekking en sanitair. Daarnaast kunt u bij Installatiebedrijf Hietbrink ook terecht voor zonnepanelen en warmtepompen.

Installatiebedrijf Hietbrink gaat samenwerken met Tragter Groep en Tragter Installatietechniek.  Monteur Gerwin Hietbrink is en blijft werkzaam.

Installatiebedrijf Hietbrink is een mooie aanvulling op het dienstenpakket van Tragter Groep. Wij kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking en een succesvolle toekomst.